Stijldansen

Stijldansen

La Danza geeft leuke swingende Ballroom lessen voor zowel gevorderde als beginnende stijldansers. 

Beginnerscursus - Ballroom Standaard & Latin
Stijldansen truttig, oudbollig of stijf? Na het zien van Dancing with the Stars zul je daar ongetwijfeld anders over denken! Een modern danssportcentrum als La DanZa volgt de laatste trends op de voet. Dans de stress uit je lijf en werk aan je conditie; voor meer beweging hoef je heus niet naar de sportschool. Stijldansen is niet alleen een prachtige (top)sport, het kent ook een groot sociaal aspect. Voor veel mensen is een dansavond de gelegenheid bij uitstek om samen te komen, vriendschappen te sluiten en een gezellige avond te hebben. Doe je mee?

Het Stijldansen onderscheidt zich in twee verschillende dansstijlen, Ballroom en Latin American, die beide worden gegeven tijdens de Stijldanscursussen. Tijdens de eerste danscursus leer je o.a. de volgende dansen.

Ballroom:
- de swingende Quickstep
- de gracieuze Engelse Wals
- de gepassioneerde Tango

Latin:
- de sprankelende Cha cha
- de verleidelijke Rumba
- de spetterende Jive

Iedere dans heeft zijn eigen, unieke karakter. Met deze beginnerscursus kun je op elke bruiloft en partij al de hele avond genieten op de dansvloer.

Beide cursussen worden gedanst met een danspartner. Als je die niet hebt, kun je bij La DanZa inschrijven op de lijst 'danspartner gezocht'. Op deze manier kunnen we vrouwen en mannen helpen aan een danspartner. Maar de beste garantie om een danspartner te vinden, is door er zelf één te zoeken!

Opfriscursus - Ballroom & Latin Revival
Ook in een grijs verleden Stijldansles gehad? Omdat het bij je opvoeding hoorde, voor je bruiloft, omdat je vrienden gingen? En toen je het eenmaal een beetje onder de knie kreeg, al die dansen, ballroom én latin, was het eigenlijk heel leuk! Maar om wat voor reden ben je toen gestopt, en eigenlijk mis je het wel een beetje. Die figuren die je toen beheerste lopen niet meer zo lekker, en er is ook niet zoveel gelegenheid om een dansje te maken.

Het Stijldansen van toen heeft een modern jasje aangetrokken: Ballroom & Latin Revival is een opfriscursus voor iedereen die al eens Stijldansles gehad heeft, of dat nu één of vijf jaar was, of het nu twee, of misschien wel tien jaar geleden is. We herhalen de basispassen van de dansen, en kijken waar de belangstelling ligt van de cursisten. We leren nieuwe combinaties en herhalen oude, en vertellen je de geheimen van het leiden en volgen.

Je kunt het dansen beperken tot het maken van passen en figuren, maar voor de echte dansliefhebber ligt de uitdaging in de constante verandering en ontwikkeling van het dansen. Tijdens deze danscursus voegen we steeds nieuwe passen, dansen en variaties toe... zodat je écht lekker gaat dansen!

Schrijf u nu hier in voor een van deze 2 cursussen!
Contact

Danssportcentrum 'La DanZa'
P/a/ kantoor: Emmastraat 1, 8011 AE Zwolle
06-12726466  |   info@la-danza.nl