YOGA RUN Trainingen


Running & Yoga trainingen Emmeloord - YOGA RUN

YogaRun is een combinatie van joggen/hardlopen, ademhalingstechnieken en yogaoefeningen. De trainingen zijn educatief, hebben als doel het integreren van de voordelen van beiden disciplines. Er wordt in- en outdoor getraind!
Bij hardlopen train je uithoudingsvermogen en je spieren worden sterk maar, ook kort. Hierdoor kun je stram en blessure gevoelig worden. Bij Yoga train je souplesse en maak je je spieren weer lang. In deze YogaRun cursus is er ook aandacht voor kracht, ademhaling én je lichaamshouding. Als je spieren sterk zijn kan je lichaam veel meer aan.Daarnaast is ademhaling en lichaamshouding essentieel voor iedere loper. Veel energie gaat tijdens hardlopen maar ook in ons dagelijks leven verloren aan een verkeerde houding en verkeerde ademhaling. Door de focus continue te leggen op ademhaling en houding gaat dit integreren in je leven en zullen je sportieve prestaties verbeteren. Blessures worden voorkomen en je hersteld eerder (waardoor je ook sneller weer je training kan opbouwen).

Voor wie geschikt?
Deze YogaRun Trainingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen met een normale condite tot en met een uitstekende conditie (lange afstandloper).

- Voor degene die wil starten met hardlopen en dit op een gezonde en verantwoorde manier wil doen.
- Voor degene die al (veel) ervaring heeft met hardlopen maar wil leren hoe je blessures kan voorkomen en hoe je eerder van je blessures kan genezen.
- Voor degene die wil weten hoe je tijdens blessure tijd toch in vorm kan blijven (zonder hard te lopen) waardoor je na je blessure snel de draad weer kan oppakken en niet meer helemaal opnieuw moet beginnen.
- Voor iedereen die de, voor iedere loper bekende “man met de hamer” wil verslaan.
- Hardloop en / of yoga ervaring is niet nodig, om deel te nemen aan deze trainingen.

Kortom: Iedereen die al hardloopt of eerder heeft hardgelopen, waarbij de meerwaarde wordt behaald uit deze trainingen ‘Yoga Run’ in de combinatie van Yoga stretching, educatie, aandacht voor goede ademhaling en lichaamshouding, blessurevrij trainen en advies op maat!

Hoe ziet een training eruit?

De cursus duurt 10 weken en de trainingen zullen afwisselend zijn. We zullen altijd starten in de studio van Lifestyle Center ‘La Danza’. Daar beginnen we altijd met een gedegen Yoga warming up, een stukje educatie, waarbij aandacht voor de ademhaling. Na ongeveer 20 min. gaan we een half uur naar buiten en beginnen we aan de hardlooptraining die hoofdzakelijk in de natuur zal plaats vinden in het bos van Emmeloord.
We sluiten altijd de training af in de studio van La Danza met een cooling down met yoga oefeningen, stretchen en een ontspanningsoefening. (25 min).


Maar we doen meer…Les en training op maat!
De trainster zal de trainingen aanpassen op ieder individueel. Iedereen zal voor zichzelf het maximale uit deze Yoga Run training halen (beginnende, intermediate en gevorderde hardloper). Iedereen krijgt advies op maat mee zoals;
- Individueel loopschema’s op maat
- ademhalingsoefeningen
- assana’s (yogaoefeningen) om thuis te oefenen.
- Zelfs de educatie is op maat. Waar voor de één focus moet liggen op ademhaling zal voor de ander focus liggen op conditieverbetering / training.

Ook zin om te gaan starten met deze YOGA RUN Trainingen?
Geef je dan nu op via info@la-danza.nl of bel 06-12726466.

Contact

Danssportcentrum 'La DanZa'
P/a/ kantoor: Huygenshage 2, 8302 ZC Emmeloord
06-12726466  |   info@la-danza.nl